به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، صدای همهمه رادیویی ها در سالن انتظار راه آهن پیچیده، به گونه ای که صدای قطرات شدید باران که محکم به شیشه های ایستگاه راه آهن می خورد به سختی به گوش می رسد. اما وقتی از گیت عبور می کنیم قطرات باران خودی نشان می دهند و خیلی سریع خیس مان می کنند.
بعد از چند دقیقه پیاده روی در حاشیه خط آهن، راهی کوپه ها می شویم ... هنوز چند دقیقه ای از مستقر شدن در کوپه ها نمی گذرد که نیروی خدمه قطار وارد کوپه ها می شوند و جمله "رادیو فضا، رادیویی برای شما فضایی هاست" در محوطه کوپه طنین انداز می شود.
بعد از نگاهی کوتاه به صندلی ها متوجه ساک هایی می شویم که داخل آن رزومه ای از رادیو قطار "رادیو فضا FM 95" نوشته شده است. 95 سال دیگر قرن 22 آغاز می شود. سفر بین کرات حتمی است. حضور هر سیاره ای با تصویری از زندگی هوشمند بعید نیست. تصور کنید! مثل داستان های علمی تخیلی! سیاره ای پر از غول های یک چشم! سیاره ای با انبوهی از "اورانگوتان"های هوشمند. سیاره ای با لشگری از رباط های باهوش!
بعد از چند دقیقه پخش موسیقی زیبای سریال "هزاردستان" ناخودآگاه یاد مرحوم علی حاتمی برایم زنده می شود و به یاد صدای "کات" گفتن او در شهرک غزالی می افتم. یاد راه رفتن های او روی سنگفرش های این شهرک و یاد محمدعلی کشاورز که نقش "شعبون استخونی" را ایفا می کرد.
پخش ترانه های سنتی، پاپ و محلی از دیگر برنامه های رادیو قطار بود که فضای کوپه ها را در سیطره خود درآورده بود و پس از پخش صدای بنیامین "دنیا دیگه مث تو نداره" مسافران کوپه ها را به وجد می آورد و بعد از آن واژه "الان خبرها ..." تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پخش شد.
نگاهی دوباره به کیف ها می اندازم که که داخل کوپه هاست. غیر از جدول و کتابی با عنوان سیمای میراث فرهنگی خراسان خبری از شماره ها نیست. شماره هایی که زهرا صفائیان مدیر رادیو قطار اعلام کرده بود هر کس شماره های 8 و 95 (نماد هشتمین جشنواره رادیویی و موج رادیو تهران) را داشته باشد جایزه می گیرد. اما خبری از شماره ها نبود. برنامه ها جذابیت زیادی ندارد و علیرغم گفته های مدیر رادیو قطار که اعلام کرده بود برنامه ها زنده پخش می شود، به نظر تولیدی می رسند.
کنجکاوی، من را به سوی کوپه ای هدایت می کند که با عنوان استودیو رادیو قطار است. وارد استودیو می شوم. تعدادی صندلی در دو طرف استودیو قرار دارد، ولی خبری از دستگاههای ضبط و پخش برنامه نیست. فقط کتاب است و صدای همهمه آدم هایی که در آنجا مستقرند.
از بین آنها مدیر رادیو قطار را می بینم. اولین سئوالی که از او می پرسم درباره شماره هاست. می گوید: "حتما بدشانسی! در این قطار 215 جایزه بین مسافران توزیع شد." درباره برنامه های رادیو قطار و زنده نبودن آن توضیح می دهد: "به دلیل اشکالات فنی سیستم قطار به صورت مرکزی در تمام کوپه ها نمی تواند پخش کند. به همین دلیل ما برنامه های رادیو قطار را از 9 صبح تا 6 بعد از ظهر ضبط کردیم و سی دی ضبط شده آن را به صورت تولیدی به قطار آوردیم."
وی ادامه می دهد: "برنامه سازان رادیو در سخت ترین شرایط یاد گرفته اند کار انجام دهند. رادیو قطار تجربه خوبی برای ما بود اما اشکالات فنی مانع از زنده بودن برنامه شد. ما سعی کردیم در تولید برنامه پیش بینی صحبت های مسافران را داشته باشیم. بنابراین خبرهای متناسب با این پیش بینی ها و واکنش های مسافران تهیه کردیم. علاوه بر آن با حسن خجسته معاونت صدا مصاحبه ای تهیه کردیم تا از رادیو قطار پخش کنیم. حتی خود او تعجب کرده بود که ما با این اشکالات فنی کنار آمدیم و برنامه رادیو قطار را تهیه می کنیم."
وی درباره اینکه چرا بعد از پخش موسیقی و جمله "و حالا خبرها ..." تلاوتی از قرآن مجید پخش شد، توضیح می دهد: "نیم ساعت اول برنامه رادیو قطار که موسیقی پخش شد فقط تست بود و خود برنامه با آیات کلام الله مجید شروع شد."
بعد از چند دقیقه صدای خجسته معاونت صدا پخش شد. او در صحبت های خود از همکاران رادیو تشکر کرد که درک خوبی از زندگی مردم دارند و برنامه هایی متناسب با آن تهیه می کنند. او در بخش دیگری از صحبت های خود اشاره کرد: "رادیو را به خاطر بچه های رادیو دوست دارم."
پخش موسیقی، خبر، نمایش و ... از دیگر برنامه های رادیو قطار بود. اما پلک های خسته ما مانع از همراهی بیشتر با رادیو قطار شد. عصر امروز از ساعت 16 تا 18 جشن پرچم و مراسم افتتاحیه هشتمین جشنواره بین المللی رادیو برگزار می شود.
برنامهسازان و میهمانان هشتمین جشنواره بینالمللی رادیو شب گذشته در راه رسیدن به شهر مقدس مشهد شنونده برنامههای رادیو قطار بودند.
کد خبر 486498
نظر شما